Belföld

Hihetetlen, de eltévedt egy vonat Fejérben

Jászai Csaba / MTVA
Jászai Csaba / MTVA
Rosszkor volt rossz helyen a Miskolcról induló expressz, végül Százhalombattán állították meg.

Nem túl szokványos eset az, ha eltéved egy vonat, a szerelvényeket ugyebár vezetik a sínek, sok váltón kell átmenniük, nem úgy, mint egy busznak, ami szabadon kormányozható. Márpedig egy ilyen eltévedt vonat esetéről számolt be a közlekedési szakportál, az Iho.hu kedden.

A Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz valahogy rossz pályára keveredett, és Érdnél délnek kanyarodott (a Balaton délnyugat felé található). Az eset kedd délelőtt történt. A lap szerint Érd után Tárnok felé kellett volna a vonatnak továbbhaladnia, de a 40a számú vonalon ment tovább egész Százhalombattáig.

Battán megállították a MÁV munkatársai, majd némi tanakodás után továbbirányították: Pusztaszabolcs és Börgönd érintésével jutott el Székesfehérvárra, ahol újra a 30-as, azaz balatoni vonalon folytathatta útját. Hogy a helyzet még bonyolultabb legyen, Fehérvárig nem villamosított vonal vezet, így a Mol Dunai Finomítójától kölcsönzött dízelmozdony húzta el a szerelvényt a fejéri megyeszékhelyig.

Az Iho.hu nem hivatalos információi szerint az okozhatta a zavart, hogy a fürdővonat a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat elé került valahogy, az irányítás viszont nem változtatott a vágányutakon.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik