Belföld

Sajátmárkás tésztát dob piacra az állampusztai börtön cége

BVOP
BVOP

A speciális piaci igények kielégítését tűzte ki célul a magyar büntetés-végrehajtás legnagyobb termelő vállalkozása. Az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. tésztaüzeme gluténmentes üzemegységet indított, sőt Pasta Schönfeld márkanév alatt sajátmárkás termékekkel lép a hazai tésztapiacra.

A BVOP közleménye szerint a fogvatartottak egy új, 78 négyzetméteres üzemegységben készítik a tésztatermékeket (cső, orsó, szarvacska, szélesmetélt, cérnametélt és fodros nagykocka), és 250 grammos kiszerelésű gluténmentes tésztát is előállítanak.

A fogvatartottak az alapanyagok előkészítésétől a késztermékek csomagolásáig, valamennyi munkafázisban részt vesznek. Végigkísérik a teljes gyártási folyamatot, részt vesznek a lisztkeverék összeállításában, a gépek és szárítókamrák feltöltésében, a csomagolóanyag hegesztésében és a címkék szegecselésében is.

Az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. több száz elítéltet foglalkoztat és közel tízezer hektárnyi földön gazdálkodik. A cég gabonát termeszt, és több száz mangalicát, valamint több ezer baromfit és juhot is gondoz. Az állatokat a gazdaság saját termelésű takarmánnyal látja el. Az elítéltek végzik az állatok teljes körű gondozását, takarítását, takarmányozását, valamint a lovak tenyésztésével kapcsolatos teendőket. Az itt termelt 1100 tonna baromfihússal látják el a börtönöket előhűtött és mélyhűtött termékekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik