Belföld

Telefonját nézte stoptábla helyett a hármas karambolt okozó szekszárdi nő – videóval

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a kaposvári Járási Ügyészség egy nővel szemben, aki fékezés nélkül hajtott be az alárendelt útról a kereszteződésbe, mert a telefonját nézte, és nem vette észre a STOP táblát.

A Somogy megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nő tavaly augusztusban a 67-es főutat keresztező egyik mellékúton közlekedett utas nélkül. Nem volt helyismerete, ezért a telefonján lévő program segítségével tájékozódott a szekszárdi otthona felé vezető útról.

Az elkövető lassan haladt, látta azt is, hogy kereszteződéshez közelít, azonban a navigációra koncentrált, és nem figyelte az út melletti közlekedési táblákat. A terhelt így az „Állj, elsőbbségadás kötelező!” tábla ellenére megállás és fékezés nélkül haladt be a főútra, ahol nekiütközött a szabályosan közlekedő sértetti személygépkocsinak, ami egy főútra kihajtani akaró, STOP táblánál álló busz elejének csapódott.

A vétlen járművezető a baleset következtében súlyos, többszörös töréssel járó sérüléseket szenvedett. Az ügyészség pénzbüntetést, és járművezetéstől eltiltást kért a bűnösségét beismerő büntetlen előéletű sofőrre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik