Belföld

23 év fegyházat kértek a beteget agyba-főbe verő piliscsabai rablóra

police.hu
police.hu

Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a 37 éves piliscsabai férfival szemben, aki tavaly márciusban agyba-főbe vert, majd kirabolt egy 65 éves beteg férfit a házában.

Nisóczi József Levente, a Pest megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 23 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A többszörösen büntetett, munkanélküli, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező terhelt elhatározta, hogy ha kell, akkor erőszakkal is megszerzi egy régi ismerőse pénzét és értékeit.

Az egyik délután elment a piliscsabai családi házához, ahová a nyugdíjas beengedte. Ezt követően összeverte, és miután a földre esett megrugdosta. Ezután a támadó a házban értékek után kutatott, feltörve annak részben lezárt részét is, majd sorsára hagyta az áldozatát és távozott.

Másnap korán reggel az elkövető visszatért, miközben a bántalmazása miatt súlyosan sérült férfi továbbra is ellátatlanul feküdt a házban.  A férfi elvette a beteg alig 3000 forintnyi készpénzt tartalmazó pénztárcáját, és egy hosszabbítót, majd távozott. Az összevert férfit a sógornője találta meg. 

Az elkövető magatartása következtében az áldozatnál az életveszélyes sérülések kialakulásának reális veszélye is fennállt. Annak elmaradása részben csak a szerencsének volt köszönhető. Az idős férfi két héttel később a kórházban meghalt, de az igazságügyi szakértő szerint ez nincs összefüggésben a halálával.

A vádlott tagadta a bűnösségét a nyomozati szakban, és nem tett vallomást. A Pest Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete, valamint a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás miatt állítja bíróság elé a férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik