Belföld

Négy gyerek rabolt ki egy fiút Kazincbarcikán

Elfogták a rendőrök azt a négy kazincbarcikai gyermeket, akik erőszakkal vették el egy ismerősük rollerjét és pénzét.
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a négy 13 éves fiúval szemben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a gyanúsítottak augusztus 9-én délután a kazincbarcikai Egressy Béni úton sétáltak.

Ennek során találkoztak egy 14 éves ismerősükkel, aki egy padon ült, mellette volt letámasztva a rollerje, amelyet az egyik fiú magához vett és eltolt, míg társa kivett a gyerek táskájából kilógó pénztárcából háromezer forintot.

A gyerek ezt nem hagyta szó nélkül és visszakövetelte az értékeit, de ekkor bántalmazták, majd zsákmányukkal elmenekültek.

A kirabolt fiú ekkor a 112 segélyhívó számon azonnal értesítette a rendőröket, akik néhány percen belül a helyszínre értek, majd rövid időn belül felkutatták az elkövetőket, akiket előállítottak.

Kiderült, hogy a bűncselekmény elkövetése után a gyanúsítottak egy ismerősüknek adták oda a rollert, hogy vigye el az áldozat édesapjának, ami meg is történt, míg az elvett pénzt az egyik boltban azonnal el is költötték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik