Belföld

Jogerősen is 12 évet kaphat a miskolci kondiparkos gyilkos

Jogerősen is 12 évet kaphat a miskolci kondiparkos gyilkos. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja jóvá az idős áldozatát agyonverő férfi büntetését.

A fiatalember beszélgetni kezdett a 72 éves férfivel, majd minden különösebb ok nélkül indulatossá vált, és szóváltás alakult ki közöttük. A terhelt ennek során ököllel többször arcon ütötte a férfit, miután pedig a földre került, többször is fejbe rúgta, és olyan erővel megtaposta az arcát, hogy lábbelije fűzőlenyomata jól kivehető benyomatot képzett a férfi fején.

A földön fekvő sértett a bántalmazás következtében eszméletét vesztette, mire a támadó elmenekült a helyszínről. Az idős férfi a kórházi kezelés ellenére két hét múlva meghalt.

Az igazságügyi orvosszakértők megállapították, hogy a közvetetten életveszélyes sérülések elszenvedése és a sértett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés állt fenn. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen a cselekmény téves minősítése, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény minősítése és a kiszabott büntetés egyaránt törvényes. Az indokolatlanul, kifejezetten életfontosságú szervre, fejtájékra irányuló többszöri bántalmazás rendkívül durva, agresszív módja egyértelműen az eshetőleges ölési szándékot támasztja alá, tehát az elkövető felismerte, de belenyugodott abba, hogy meghalhat az áldozata.. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint nincs törvényes indoka büntetés enyhítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik