Belföld

Nem létező francia bulldogokat árult közösségi oldalán egy öcsödi férfi, 52 millió forintot csalt ki

police.hu
police.hu

Másfél évnyi nyomozás után a kunszentmártoni rendőrök elfogtak egy 22 éves öcsödi férfit, aki a gyanú szerint több embert átvert internetes hirdetésével. A police.hu oldalon megjelent tájékoztatás szerint a fiatal férfi 2020. december 10-én 15 francia bulldog kutyát kínált eladásra egy közösségi oldalon. A hirdetésre jelentkező 8 felnőtt francia bulldogot kívánt vásárolni. A gyanúsított vállalta a kutyák USA-ba történő szállításához a törzskönyv beszerzését, a járulékos költségeket és az ebek oltatását is. A sértett a kialkudott vételárat átutalta a terhelt által megadott bankszámlaszámokra, azonban az eladó a vállalt kötelezettségének nem tett eleget. A károsult az eladót nem tudta elérni a közösségi oldalon, mert törölte magát.

A gyanúsított hasonló módszerrel további sértetteket is tévedésbe ejtett és tartott. A feltételezett elkövető magatartásával mintegy 52 millió forintos kárt okozott a sértetteknek.

Kapcsolódó
Négy évre csökkent a francia bulldog várható élettartama: mesterségesen tartunk fenn beteges kutyákat
A „laposfejű kutyákra”, mint a mopsz, az angol és a francia bulldog, hatalmas az igény, miközben ezek a kutyák a születésüktől fogva számtalan egészségi problémával küzdenek.

A feltételezett elkövetőt hétfőn fogták el a rendőrök, akit 4 rendbeli jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt kihallgattak. A nyomozó hatóság a gyanúsított őrizetbe vételéről határozott, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A rendőrök egy asszonyt is kihallgattak gyanúsítottként, aki bűnsegédként vett részt a 2020. december 10-én megvalósított csalásban.

A nyomozók kutatás során, a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében, nagy értékű gépjárműveket, arany ékszereket, műszaki cikkeket foglaltak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik