Belföld

Életveszélyesen összeverte a párját egy férfi a kisgyermekei előtt

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt állítja bíróság elé a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azt a férfit, aki ököllel verte össze az élettársát a kiskorú gyermekei előtt.

A férfi egy debreceni ingatlanban élt a párjával és az öt kiskorú gyermekükkel. Tavaly márciustól megromlott a kapcsolatuk és sokat veszekedtek a férfi féltékeny viselkedése miatt. A családfő anyagilag rendszeresen kihasználta az asszonyt, tavaly december 21-én vásároltatott magának egy kártyát a mobiljába, majd azt kérte a nőtől, hogy ő aktiválja a azt a saját nevére.

Az asszony ezt megtagadta, ezért nagyon durván összevesztek. Az anyuka megelégelte a párja viselkedését, ezért elhatározta, hogy a gyermekeivel együtt elköltözik az édesanyjához. Ennek érdekében bement az egyik hálószobába azért, hogy a szükséges ruhaneműket összeszedje.

Ezt látva a vádlott utánament és nagy erővel combon rútra a neki háttal guggoló nőt, ezért az asszony nekiesett a közelben lévő fürdőszoba ajtajának. A férfi egyre indulatosabb lett és többször belerúgott a félig fekvő helyzetben lévő társába, majd megragadta a haját és felhúzta a földről. Ezután ököllel többször is tarkón vágta.

Az asszony lépszakadást szenvedett, mely életveszélyes volt, és fennállt a reális esélye annak, hogy meghalhat. A férfi  két kiskorú gyermeke előtt bántalmazta a nőt, ezáltal veszélyeztette az egészséges és harmonikus érzelmi fejlődésüket. Az ügyészség letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást kért a férfire azzal, hogy tiltsák el minden olyan tevékenységtől, amely során 18 alatti személlyel foglalkozhatna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik