Belföld

Pénzmosodának nézték Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília profitbányáját, a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese írásbeli kérdést nyújtott be azzal kapcsolatban, hogy Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cége 85 százalékos profitrátát ért el 2021-ben – derül ki a párt közleményéből.

A Sarka-Rogán-féle médiacég körüli érdekességekről, a vállalkozás által produkált számokról a 24.hu írt még júniusban:

Kapcsolódó
Gazdasági csoda: Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília milliárdos profitbányája még a Holdról is látszik
Brutálisan magas, 85 százalékos profitrátát ért el egy kis budai médiacég 2021-ben. Megmutatjuk, hogy a celebtulajdonosok által jegyzett bulvárkiadó sikere miért lóg ki minden épeszű és piaci magyarázatból.

Vadai azzal a kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez, hogy „Tényleg gazdasági csoda a Top News Hungary Kft. profitja?” Vadai azt vetette fel – olvasható a rendőrségi határozatban, amelyben a feljelentés elutasításáról döntöttek –, hogy

fiktív szerződésekkel álcázva, valós gazdasági tevékenység nélkül, szándékosan jogtalan haszonszerzés céljából és eleve a vagyoni károkozás érdekében cselekedve, összehangolt és konspirált tevékenységgel, részben állami hirdetések és közbeiktatott kormányközeli cégek formális felhasználásával közpénzből is nyújtott támogatásokból is származó felháborító és jogállamban megengedhetetlen vagyonátmentést történt.

Vadai ezzel annak a gyanújának adott hangot miszerint a milliárdokat termelő profitbánya valójában csak színlelt gazdasági tevékenységet végez, magyarán pénzmosoda.

A rendőrség azonban elutasította a feljelentést, mert szerintük csalás bűncselekménye nem állapítható meg a céggel kapcsolatban, és Vadai nem is hozott erre bizonyítékokat, önmagában a 85 százalékos profitráta pedig nem elég a nyomozás elindításához.

Júniusi cikkünk után pár héttel a Direkt36 is feldolgozta a történetet, és arra jutott, hogy közpénz és Rogán Antal hivatala is feltűnik korábbi feleségének kiugróan sikeres üzlete körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik