Belföld

Rendőrökre és mentősökre uszította a kutyáját egy öngyilkossággal fenyegetőző férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Rendőrökre uszította a kutyáját egy öngyilkossággal fenyegetőző férfi. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint férfi öngyilkossággal fenyegetőzött január közepén a Hajdú-Bihar megyei otthonának udvarán.

A helyszínre érkezők kórházba akarták szállítani a fiatal férfit, de ő ezt megtagadta, ezért értesítették a rendőröket, hogy biztosítsák a férfi egészségügyi intézetbe történő szállítását.

A kiérkező rendőrök többször felszólították a férfit az együttműködésre és figyelmeztették, hogy ellenállása esetén testi kényszert és bilincset fognak vele szemben alkalmazni.

A férfi továbbra sem működött együtt a rendőrökkel, ezért testi kényszert alkalmaztak vele szemben, aminek ő ellenállt, és három kis testű, keverék kutyáját a mentősökre és a rendőrökre uszította, folyamatosan a hivatalos személyek megharapására utasítva őket.

Az egyik kutya engedelmeskedett a gazdájának, rátámadt a rendőrökre és megharapta az egyik rendőr bokáját, majd felugorva belemart a más rendőr kezébe is. A rendőrök nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedtek, ezért joghatályos magánindítványt terjesztettek elő.

A nyomozó ügyészség közfeladatot ellátó, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja az elkövetés óta letartóztatásban lévő többszörösen büntetett, jelenleg is szándékos, személy elleni erőszakos bűncselekmény miatti büntetőeljárás hatálya alatt álló férfit. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a férfire azzal, hogy a korábbi nyolc hónap fogházbüntetést is rendeljék el vele szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik