Belföld

Vannak benzinkutak, ahol már csak 20 litert lehet tankolni

MTVA/ Faludi Imre
MTVA/ Faludi Imre

Az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége már minden Lukoil-töltőállomáson maximálva van. A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni – írja a vg.hu.

A portál az üzemeltetés részleteiről a mostani állás szerint ez év október 1-jéig érvényes hatósági árak kapcsán kérdezte a céget.

A válaszokból megtudták, hogy a  Lukoilnak nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás napokban bejelentett további korlátozása, mégpedig a vevőkörének az összetétele miatt, ugyanis itt a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, így a most bevezetett intézkedések jellemzően a gázolajos tankolásokat érintették.

Pénteken írtuk meg olvasóink jelzései alapján, hogy a Molnál csak naponta egyszer lehet ársapkásan tankolni. Többen is azt tapasztalták ugyanis, hogy hiába töltöttek autójukba akár csak 10 vagy 20, és nem 50 litert, aznap másodszorra már csak a piaci árért tankolhattak. Az olajtársaság ugyan nem válaszolt kérdésünkre, de a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter azt mondta, ő is úgy tudja, hogy a tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30. óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől. Az RTL Híradónak viszont azt írta a Mol, hogy a cég benzinkútjain mindenfajta üzemanyagra érvényes a korlátozás, tehát nemcsak 480 forintért, hanem drágábban sem lehet üzemanyagot venni náluk napi egynél többször.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik