Belföld

Tetőzik a kánikula, de nem eső, hanem szél, porvihar jön helyette

Szombaton tetőzik a kánikula. Az érkező hidegfront hatására pár fokkal mérséklődik a hőség, de jelentős mennyiségű csapadék továbbra sem várható, inkább szélre, akár porviharra kell készülni – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton a Facebook-oldalán.

Mint írták, már az ország felett van egy hidegfront, amelynek nyomán a Dunántúlra megérkezett a néhány fokkal frissebb levegő. A felhőzet kelet felé haladva folyamatosan szakadozik, így inkább csak helyi záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Szombaton nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében várható, de csak nagyon kevés helyen csapadék.

Mivel a legtöbb helyen csontszárazak a talaj, a szél – főleg az Alföldön – könnyen felkaphatja port.

Az Alföldön szombaton még akár 39 Celsius-fokot is mérhetnek, de vasárnapra oda is megérkezik a néhány fokkal kevésbé meleg levegő. Az előrejelzés szerint vasárnap a minimumok 15 és 21 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél hűvösebb lehet a hajnal. Napközben 26 és 33 fok közötti csúcsértékek várhatóak, délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik