Belföld

Hároméves kislány ragadt a tűzforró kocsiban Óbudán

Hároméves kislány ragadt az autóban a tűző napon tegnap délután. A BRFK tájékoztatása szerint egy rémült anyuka kért rendőri segítséget délután négy óra tíz perc körül, mert a kisgyermeke az autóban ragadt.

Szirmai Alexandra és Varga Ferenc rendőr a helyszínre siettek, majd miután meggyőződtek arról, hogy a kislány jól van, betörték a vezető oldali ablaküveget. Ezután kinyitották a kocsit és a hároméves kislányt épségben átadták a megrémült anyukájának.​

Később a BRFK Facebook oldalán nyilatkozott a helyszínre érkező fiatal rendőrnő is. Alexandra elmesélte, hogy az anyuka az autó jobb hátuljában elhelyezett biztonsági gyermekülésbe kötötte be a gyereket, s a kocsi kulcsát az egyik első ülésre tette le. Amikor végzett a hevederek becsatolásával, kívülről becsukta az ajtót, az pedig pár másodperc múlva automatikusan le is záródott.

BRFK Facebook

Az anyuka elmondta, hogy épp szerelőhöz indultak a kocsival, ezért annak pótkulcsa is az autóban volt, így nyilvánvalóvá vált, hogy azt valami más eljárással kell kinyitnunk. Az autó árnyékban állt, ettől függetlenül tisztában voltunk vele, hogy a felhúzott ablakok miatt az utasterében percről percre nő a hőmérséklet, túl sokat tehát nem tétovázhatunk. Szerencsénk volt annyiban, hogy a kislány egyáltalán nem volt megijedve; derűsen fogadta a kialakult helyzetet, nevetett, plüssállatkáját gyűrögette a kezében.

– mondta Szirmai Alexandra.

A rendőrök mondták Jázminnak, hogy csatolja ki magát a gyerekülésből, és nyissa ki belülről az ajtót. Ő azonban vélhetően játéknak fogta fel a szituációt, és továbbra is vidáman üldögélt az autóban.

A járőrök ezt követően betörték az ablakot egy fémkalapáccsal, majd benyúltak, és kinyitották az ajtót. Mivel csak percek teltek el, a kislányon enyhe kipirultságon kívül semmiféle elváltozás nem látszott, így mentőt sem hívtak hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik