Belföld

Utcabálon kezdődött, a városban folytatódott, gázolásokkal zárult a dabasi verekedés

police.hu
police.hu

Négy férfit állít bíróság elé a Dabasi Járási Ügyészség a tavaly júliusi dabasi verekedés miatt. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a két főbűnösre felfüggesztettet, a másik két vádlottra pedig pénzbüntetést kértek.

Az ügyész tájékoztatása szerint a Dabas központjában tartott utcabál végén alakult ki szóváltás az elkövetők között, amely dulakodásba fordult. Ekkor még a bál többi résztvevője szétválasztotta őket. A kedélyek azonban továbbra sem csillapodtak.

Az egyik elkövető ittasan távozott autójával a helyszínről, de a városban hajtva meglátta a posta előtt a másik három férfit. Ekkor megállt, majd kiszállva hozzájuk lépett és újra verekedni kezdtek. A másik három férfi egyikének élettársa időközben szintén a helyszínre érkezett autóval.

police.hu

Ez a férfi kiparancsolta élettársát a vezető ülésből, majd ittasan beült a kormány mögé és gázt adva egyenesen felhajtott a járdára azért, hogy a velük újra összeverekedő elkövetőt elüsse. Ez sikerült is neki.

A gázoló nem törődött azzal, hogy az élettársa és egy másik nő is megindult a jármű felé, hogy kiszállítsa abból, hanem tolatni kezdett azért, hogy ismét neki hajtson az éppen talpra álló elütött elkövetőnek. Miután ismét előremenetbe kapcsolt és gázt adott elsodorta élettársát és az autó ajtajába kapaszkodó másik nőt is.

Ennek következtében a férfi élettársa darabos szeméremcsonttörést, míg a másik nő és az elütött másik elkövető rándulásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés bűntette illetve annak kísérlete, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés és más bűncselekmény miatt állítja bíróság elé a balhézókat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik