Belföld

Lázár János volt sofőrje most Mártélyt vezetné

Lázár János / Facebook
Lázár János / Facebook
A miniszter kampányol is a függetlenként induló Ambrus István mellett.

Időközi polgármester- és képviselő-testületi választást tartanak vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon, ahol április 27-én a képviselő-testület feloszlatta magát. A valasztas.hu adatai szerint a polgármesteri posztért két független jelölt indul: Ambrus István és a falut korábban vezető Putz Anita. A hat képviselői helyre tizenöt független jelölt pályázik.

A Népszava azt írja, már a képviselő-testület feloszlatásakor is Lázár Jánost lehetett sejteni a háttérben, most pedig a miniszter a hivatalosan függetlenként induló Ambrus István mellé állt. Őt a Facebook-oldalán régi barátjaként, munkatársaként ajánlotta a mártélyiak figyelmébe. Ambrus vezetői alkalmasságáról a miniszter korábban meggyőződhetett, a HódPress több független forrása alapján azt írta róla, hogy hosszú időn át ő volt Lázár János sofőrje.

A Népszava idézi Lázár János egyik rádióinterjút is, amelyben azt állította,

Mártély teljes csődben van, működésképtelen a község, a gyeplő be lett dobva a lovak közé, semmilyen fejlődés, semmilyen fejlesztés nincs, a községházán a polgármester és a korábbi képviselő-testület felélte a pénzt és tele vannak adóssággal.

A miniszter közölte, Ambrus Istvánra kell szavazni, ha a mártélyiak pénzt akarnak.

Mert azt szeretném világossá tenni, és egyértelművé tenni, hogy olyan polgármesternek, aki csődbe vitte a települést, tele van adóssággal, és lehetetlenné tette Mártély életét, a kormány nem fog segíteni.

A Magyar Narancs korábban azt írta, Putz Anita korábban együtt dolgozott Lázár Jánossal Rapcsák András vásárhelyi polgármester hivatalában. 2019-ben indult először a polgármesteri tisztért, akkor a Fidesz véleményét is kikérte, nem kifogásolták indulását. Később viszont Márki-Zay Péter mellé állt.

A választások után Lázár János megüzente, Csanádpalotán, Algyőn és Mártélyon is változásra lenne szükség, mert a három települést  túszul ejtették polgármestereik. Azt mondta, Mártélyt imádja, de a polgármester munka helyett csak őt gyalázza, a falu hanyatlásnak indult. Szerinte

jobban járna a falu, ha tiszta vizet öntenének a pohárba, és egy Mártélyért dolgozó, cselekvő polgármestert választanának, legyen az bármilyen pártállású.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik