Belföld

A NER volt ideológusa Dúró Dóra főtanácsadója lett

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A fideszes kultúrharc egykori szellemi vezetője átigazolt.

A Mi Hazánk Mozgalom közleményben tudatta, a jövőben főtanácsadóként segíti Dúró Dóra parlamenti alelnök munkáját Szakács Árpád. A párt a fideszes kultúrharc egykori szellemi vezetőjét a Kárpát-medence egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező újságírójaként és kommunikációs szakembereként jellemezte. Felidzték, hogy

Szakács Árpád 2016-ban a Magyar Idők munkatársa, 2016–2020 között a Vasárnap Reggel, valamint a Mediaworks nyomtatott megyei napilapjai központi szerkesztőségének főszerkesztője volt. Nevéhez köthető a Kinek a kulturális diktatúrája? című, 2018-ban megjelent cikksorozat, 2020-ban a Magyar Nemzetben ő indította el az úgynevezett szabadkőműves-vitát, amire a Mi Hazánk szerint több mint száz éve nem volt példa.

A Szakács Árpád 2019-ben elsőként kapta meg a Lovas Istvánról elnevezett sajtódíjat. 2020-ban minden pozíciójáról lemondott és visszavonult. Könyvkiadóként létrehozta a konzervatív értelmiség fontos szellemi műhelyét, a Kárpátia Stúdiót.

Szakács Árpád az Erdély.ma című kiadványban egyébként már többször bírálta a kormányt, tavaly pedig már a Toroczkai László vezette Mi Hazánk oltásszkeptikus tüntetésén is feltűnt.

Kapcsolódó
Szakács Árpád volt orbánista főideológus szerint a kötelező oltás elutasításánál ma nincs fontosabb
Messze került a fideszes kultúrharctól az immár a Mi Hazánk Mozgalom oltásellenes kampányának szószólója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik