Belföld

Szakács Árpád volt orbánista főideológus szerint a kötelező oltás elutasításánál ma nincs fontosabb

Néhány ezer fős tüntetést tartott a hétvégén az oltásellenes Mi Hazánk Mozgalom az Alkotmánybíróság épülete előtt. Az esemény egyik fő szónoka a nemrégiben még a jobboldali kultúrharc főideológusának számító Szakács Árpád volt, aki 2016–20 között a kormányközeli Mediaworks nyomtatott megyei napilapjainak volt a főszerkesztője – írta a 444.hu.

Noha Szakács írásainak komoly visszhangja volt, s az általuk generált kampánynak fideszes kultúrpolitikusok is áldozatául estek, a kultúrharcos 2020-ban távozott a kormányzati médiából. Előbb alkotói szabadságra ment, majd a hivatalos verzió szerint minden pozíciójáról lemondott és visszavonult a közélettől. Ezután az Erdély.ma című kiadványban kezdett publikálni főmunkatársként, másrészt a Toroczkai László vezette Mi Hazánk mellett bukkant fel.

Szakács hétvégi beszédét az Erdély.ma hétfőn tette közzé teljes egészében leiratban, de az arról készült videófelvételt is publikálták. A markánsan oltásellenes szövegből kiderül, hogy Szakács szakított az Orbán Viktor politikájával, legalábbis annak koronavírus-járvánnyal kapcsolatos részével. Az egykori főideológus különös összeesküvés-elméletetét az Egyesül Államok járványhelyzetéből vezeti le:

Szerinte Anthony Fauci, az amerikai elnök egészségügyi főtanácsadója amerikai dollármilliókkal ugyanazt a vuhani laboratóriumot finanszírozta, ahonnan kiszabadult a mai életünkre hatással lévő vírus, amire Bill Gates érdekcsoportja már 2017-ben készült.

Mint mondta,

azt a technológiát, ami a nyugati vakcinákban van, ekkor kezdték el fejleszteni.

Beszédében azt is megállapította végül Szakács, hogy az oltás elutasításánál nincs fontosabb jelenleg:

átmenetileg mindenkinek félre kell tennie a politikai eszmei szembenállást. A kötelező oltás elutasítása fontosabb ma bármilyen eszmei konfliktusnál.

A kötelező oltásról szólva megállapította:

Még a legkeményebb diktatúrában sem erőltettek rá mindenkire mindent. Amit most előkészítettek, az az emberi történelem legsötétebb diktatúrája, ami, mint általában a diktatúrák, mindenkire csapást fognak mérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik