Belföld

A TEK ment a napszámos Top50-es bűnözőért – videó

police.hu
police.hu
A 41 éves Sz. E. Istvánt terrorcselekmények miatt keresték.

A férfi tagja volt a 2007-ben életre hívott – Budaházy Györgyhöz köthető – Hunnia nevű nemzeti radikális mozgalomnak, amelyhez számos 2007-ben, 2008-ban elkövetett erőszakos bűncselekmény volt köthető. Hónapok óta körözték, a rendőrség fejvadászai fogták el a TEK segítségével – írja a police.hu, amely videót is közzétett az akcióról.

A Fővárosi Törvényszék márciusban terrorcselekmény elkövetése miatt ítélte el Sz. E. István magyar-román kettős állampolgárt.  Harmadrendű vádlott volt, nem jogerősen a megismételt elsőfokú tárgyaláson 15 év letöltendő börtönt kapott. A bíróságon már meg sem jelent, elrejtőzött, a hatóságok számára elérhetetlenné vált, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.

Az általa elkövetett különösen erőszakos bűncselekmények miatt elfogásához kiemelkedően jelentős társadalmi érdek fűződött, így felkutatását átvették a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) célkörözési nyomozói.

2022. augusztus 2-án sikerült lokalizálni tartózkodási helyét, majd tekintettel bűnlajstromára és arra, hogy 2017-ben egyszer sikerült megszöknie a rendőrök elől, segítségül hívták a Terrorelhárítási Központot (TEK). Sz. E. István mit sem sejtve arról, hogy a rendőrök beazonosították tartózkodási helyét, egy Nógrád megyei kistelepülés birkalegelőjén napszámban dolgozott, amikor rajta ütöttek.

Megtalálták a közelben autóját is, amit rendszámtábla nélkül egy bokorban rejtett el. Miután a TEK műveleti egysége elfogta, a helyi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik