Belföld

Megfenyegette a polgármestert, vádat emeltek ellene

Hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség azzal a harmincas éveiben járó elkövetővel szemben, aki megfenyegette a falu polgármesterét.

A Heves Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi tavaly szeptemberben felhívta a település polgármesterét azzal, hogy szerezze vissza azokat az építőanyagokat, melyeket korábban ismeretlen személyek elloptak a felújítás alatt álló lakóházából. A falu első embere mondta, hogy az erélyes felszólításnak nem tud eleget tenni, mire a terhelt indulatba jött, és közölte vele, hogy ha nem intézkedik a dolgai visszaszerzése iránt, akkor „ az anyja, apja látja kárát”.

Mindezzel intézkedésre kívánta kényszeríteni a polgármestert, akiben a fenyegetés komoly félelmet keltett, mivel tartott attól, hogy bántódás érheti a szüleit

A polgármestert ért súlyos fenyegetés azért is kelthetett megütközést az arról tudomást szerzők körében, mivel éppen a polgármester volt az, aki a betöréssel érintett, felújítás alatt álló ingatlant biztosította a vádlott számára akkor, amikor annak leégett a lakóháza. Ezt a nyomozás során a férfi is elismerte, és cselekményét megbánva bocsánatot kért a választott vezetőtől. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért a férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik