Belföld

Minisztereket előz vagyonával az új pénzügyminisztériumi államtitkár

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Felkerült a kormány honlapjára a Pénzügyminisztérium nemrég, július elsejei hatállyal kinevezett új államtitkára, Tóth Tibor vagyonnyilatkozata – szúrta ki a hvg.hu.

Bár Tóth a nyomába sem ér a több mint 600 milliós megtakarítással bíró Rogán Antalnak, vagy a csak a bankszámláján egymilliárd forintnál is több pénzt tartó Szalay-Bobrovniczky Kristófnak, viszont megelőzi a mintegy 200 milliós megtakarítást felmutatni tudó Csák Jánost vagy éppen a százmilliónál alig többet magáénak tudó Nagy Márton minisztert.

Nyitó vagyonnyilatkozata szerint az államtitkárnak csak a könnyen mozdítható megtakarítása 290 millió forint. Ennek többsége, bő 225 millió forint állampapír, de részvényekben van még 9 milliója, bankbetétben további 56 milliója (ebből 27 millió forintban, 29 millió devizában). Ráadásul Tóth értékpapírt is feltüntetett, de a számok központozása alapján alighanem egy számjegy kimaradhatott és 15 milliót akart írni 1,5 millió helyett (ez esetben 305 milliója is lehet – jegyzi meg a hvg.hu).

A korábban a Citibanknál és a KDB Banknál is alelnökként dolgozó, közgazdász végzettségű Tóth tartozása is jelentős: 67,3 millió forintos jelzáloghitelt írt be. Hét ingatlana is van: tulajdonosa vagy résztulajdonosa egy örvényesi üdülőnek, négy budapesti társasházi lakásnak, egy budaörsi családi háznak és egy teleknek Zamárdiban. Tulajdonosa továbbá a tavaly veszteséges Globinter Kft-nek, illetve résztulajdonos egy évek óta forgalmat nem bonyolító, szintén veszteséggel működő Fashion-i Group Kft.-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik