Belföld

Fegyverrel támadtak két fiatalra Százhalombattán

police.hu
police.hu

Elfogták az érdi rendőrök azt a két személyt, akik gázfegyverrel támadtak két fiatalra szombaton az egyik százhalombattai játszótéren.

A 19 éves fiatalember elmondta, hogy a barátjával beszélgetett eset, amikor a két ismeretlen személy hozzájuk lépett. Egyikük elővett egy fegyvert, rájuk fogta és közölte: „most pakolni fogtok!”

A 19 éves fiú ráfogott a fegyveres kezére és megpróbálta kicsavarni, miközben a barátja elszaladt. A dulakodás közben a földre kerültek, de sikerült kivennie a támadó kezéből a fegyvert. ám közben kapott egy ütést az arcába. A verekedés végén a támadó elfutott, elejtett fegyverét az áldozat hazavitte. Ekkor vette észre, hogy a több százezer forintos mobiltelefonja eltűnt.

A rendőrök 20 éves V. Dezsőt elfogták, 17 éves cinkostársa pedig néhány órával később került az előállító helyiségbe. A fiatalkorú beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, V. Dezső szerint azonban másképp történt a dolog.

Mindkettőjüket fegyveres rablás bűntettének kísérletével gyanúsították meg, V. Dezsőt pedig őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.

A lefoglalt fegyver az elsődleges vélemény szerint gáz és riasztófegyver, további vizsgálatát igazságügyi fegyverszakértő végzi. A rendőrök az elvitt mobiltelefont is megtalálták, sőt a támadó véres pulóverét is szakértő vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik