Belföld

400 ezres végkielégítést adott magának egy kirúgott pizzás

police.hu
police.hu

Elfogtak egy 25 éves férfit, aki az utolsó munkanapján 400 ezer forinttal távozott egy lajosmizsei pékségből. A tolvajnak ezen kívül másik két lopásért is felelnie kell, amelyeket 18 éves társával követett el.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint alkalmazottat keresett júliusban a pékség üzemeltetője. Jelentkezett is egy fiatal, akinek a pizzasütés lett volna a feladata. Az alkalmazott megjelent pár alkalommal, azonban hamar kiderült, hogy nem képes elsajátítani a szakmát.

Munkaadója egy hét eltelte után úgy döntött, hogy megmondja a jelentkezőnek, hogy alkalmatlan erre a munkára, és megkéri, hogy többet ne jöjjön. A férfit utolsó munkanapján pár órára magára hagyta főnöke, aki ezt kihasználva zsebre vágott 400 ezer forintot, majd távozott.

A tulajnak hamar feltűnt a hiány, és a kamera felvételét visszanézve biztossá vált a tolvaj kiléte. A nyomozás során kiderült, hogy az alkalmazott álnéven mutatkozott be, de így sem volt ismeretlen a zsaruk előtt, akik gyorsan azonosították.

Kiderült, hogy más lopás is a 25 éves makói tolvaj számlájára írható. Tavaly októberben két tanyára is betört Kecskemét külterületén. Egyik alkalommal használati cikkeket, szerszámokat és egy tévét vitt el, másik alkalommal pedig épp kirámolt egy hűtőszekrényt, amikor megzavarták, így zsákmány nélkül volt kénytelen távozni.

Ezeknél a lopásoknál társa is volt, egy 18 éves lajosmizsei férfi. Az idősebb tolvajt őrizetbe vették a tegnapi napon, fiatal társa jelenleg szabadlábon védekezhet. A rendőrök kezdeményezik a 25 éves férfi letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik