Belföld

Márki-Zay: Nem támogatjuk a DK jelöltjeit

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Az ellenzéki szavazatok megoszlása akadályozhatja a Fidesz leváltását

–  jelentette ki Márki-Zay Péter, az ellenzéki összefogás egykori miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere a vasárnapi, Szentgotthárdon tartott sajtótájékoztatóján indoklásul arra, hogy miért nem fogják támogatni a Demokratikus Koalíció jelöltjeit a következő időközi választásokon.

A Magyar Hang információi szerint a döntést a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnöksége azok után hozta meg, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK korábban a megállapodásuk ellenére többször „ráindult” ellenzéki jelöltekre.

Márki-Zay megjegyezte, ettől még az  MMM teljesíteni fogja az ellenzéki összefogásból adódó kötelezettségeit.

A DK lapunkhoz eljuttatott közleményben reagált Márki-Zay döntésére, melyben azt írják:

Hódmezővásárhely polgármesterével szívesen beszélgetünk Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek.

Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc pártja között a választási vereség óta zajlik az ütésváltás a nyilvánosságban. A hódmezővásárhelyi polgármester azzal is megvádolta a legnagyobb frakcióval rendelkező ellenzéki pártot, hogy egy részük együttműködik a Fidesszel.

(hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik