Belföld

Pintér Sándor lecserélte négy megye főrendőrét

Ketten maguk mondtak le, egy főkapitányt indoklás nélkül váltott le, egyet pedig visszahelyezett korábbi beosztásába.

pintér sándor, bm, rendőrség, tán

A Belügyminisztérium közleményben tudatta, hogy Pintér Sándor – indoklás nélkül – visszavonta Urbán Zoltán dandártábornok vezetői kinevezését a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság éléről. Őt rendelkezési állományba helyezte, posztjára Nagy Ágnes ezredest nevezte ki.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője maga mondott le, ezért a belügyminiszter visszavonta Fellegi Norbert ezredes kinevezését, rendelkezési állományba helyezte. A főkapitányi  feladatokat Anda György ezredes veszi át.

Szintén lemondási kérelmére hivatkozva távozik a Békés megyei főkapitány. Varga-Koritár Attila Pál ezredes is rendelkezési állományba kerül, az új rendőrfőkapitány Kis Péter ezredes lett.

Pintér Sándor visszavonta Tánczi Tibor ezredes megbízását is. Ő Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot ideiglenes vezette, a miniszter visszahelyezte beosztásába. Az új főkapitány Pilisi Gábor ezredes.

Erről a váltásról az ORFK Kommunikációs Szolgálata is beszámolt a police.hu oldalon. Azt írták, az ünnepi állománygyűlésen Pozsgai Zsolt vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át a megbízási parancsot. Ő köszönte meg a leköszönő megbízott rendőrfőkapitány munkáját és köszöntötte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságról érkező ezredest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik