Belföld

Nyomoznak Tordai Bence házépítése ügyében

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI
A rendőrség az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban hivatali visszaélés miatt vizsgálódik.

Hivatali visszaélés miatt nyomoz a rendőrség Tordai Bence házépítése ügyében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Telex kérdésére. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva arra nem válaszolt, kiket hallgattak meg eddig, tervezik-e a Párbeszéd országgyűlési képviselőjének meghallgatását.

Tordai Bencét azzal támadja a Fidesz-közeli sajtó, hogy engedély nélkül épített 150 milliós „luxusvillát” a II. kerületben. Tényi István feljelentést tett, amit a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alá tartozó Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgált, majd átkerült a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz.

A Médiaworks-Hírcentrum által megszerzett hatósági határozat szerint ennek oka, hogy először az engedélyezési feladatokkal kapcsolatban eljárt személyek felelősségét kell vizsgálni. Mivel az építésügyi hatósági hatáskörök két éve átkerültek hozzájuk, a Telex kereste a kormányhivatalt, ahol azt válaszolták, hogy

az ügyben a tényállás tisztázása folyamatban van. A kormányhivatal folyamatban lévő ügyben nem adhat tájékoztatást.

A Telex kereste Tordai Bencét is, de ő ezt azzal hárította el, hogy  korábbi Facebook-posztjában mindent leírt. Megismételte, a lelkiismerete tökéletesen tiszta, ezt az ügyet csak a bíróságon, és nem a sajtóban lehet megnyugtatóan lezárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik