Belföld

Tordai Bence cáfolja, hogy álomvillát épített

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A Párbeszéd politikusa még nem döntötte el, tesz-e feljelentést.

150 milliós álomvillát épített engedély nélkül Budapest egyik legdrágább kerületének kertvárosi részén Tordai Bence, aki  parasztháznak hazudja az új épületet. Az építési e-napló alapján ezek a fő állításai a Metropol cikkének, amely végigfutott a kormánysajtón.

A cikk törvénysértést emleget, amit a hvg.hu-nak a Párbeszéd képviselője cáfolt. Tordai Bence szerint minden engedélyük megvolt az építkezéshez a Fővárosi Kormányhivataltól. Túlzásnak tartja, hogy álomvilla lenne egy tetőtérrel együtt 131 négyzetméteres épület. Mint mondta, arra nem vettek fel CSOK-ot, hitelt, újlipótvárosi lakásuk eladásából vették meg, újították fel, Kövér László büntetésének köszönhetően jóval „szerényebb összegből”, mint amiről a kormánysajtó írt.

Már várja, hogy megírják, medencéje is van, mert a gyerekeknek felállított egy 40 ezer forintos kismedencét a kertben.

A lelkiismeretem tiszta, mérsékelten érdekel.

Ezt mondta a Párbeszéd új társelnöke. Noha kifejezetten érdekesnek tartja, miként juthattak el házukról a kormányhivatal által kezelt információk a Metropolhoz, de még nem döntötte el, tesz-e feljelentést. Szerinte a kormánypárti lapokat az igazság nem érdekli, visszatartó erejük pedig nincs, ha elveszítenek egy pert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik