Belföld

Többen rosszul lettek a Keleti pályaudvarról Münchenbe tartó Railjeten

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Többen is rosszul lettek a Keleti pályaudvarról Bécsen át Münchenbe tartó Railjeten – írja a nyugat.hu. A lapnak egy sárvári olvasó számolt be kálváriájáról. A vonat megállt, mert egy leszakadt felsővezeték miatt állt előttük a pályán egy tehervonat.

Az olvasó beszámolója szerint a vonaton nem volt áram, nem működött a klíma, az ablakokat nem lehetett kinyitni, meleg volt és nem volt levegő. 

Többen is rosszul lettek, és állítólag hiába kérték a kalauzt, hogy nyissák ki a kocsi ajtajait.

Végül egy szolgálaton kívüli rendőr lépett közbe, elővette az igazolványát, és felszólította a kalauzt, hogy nyissák ki az ajtókat.

A beszámoló szerint az utasok a vécéket sem használhatták. Csak annyi vizük és élelmük volt, amennyit magukkal vittek, többen is kisegítették azokat, akiknek nem volt vizük.

Két órával később  megérkezett az új mozdony, de közben kiderült, hogy a railjet mögött egy másik tehervonat is áll a vasúti pályán. Így a nemzetközi railjet két tehervonat közé szorult. A dízelmozdony a tehervonatot és a személyvonatot egyszerre kezdte el visszafelé húzni, nagyon lassan, Budaörsig.

Ott átállították a másik sínpárra a vonatot, és végre elindultak Győr felé. Bicskén azonban közölték az utasokkal, hogy át kell szállniuk az IC-re, amit a GYSEV küldött értük, a nyugat.hu olvasója szerint mintegy 400 ember szállt át az IC-re. Jóval este kilenc óra után érkeztek Győrbe, ahol azért érték el az eredetileg 21:33-kor induló szombathelyi vonatot, mert az egész vonalon, és a csatlakozó járatokon hatalmas késéssel közlekedtek a vonatok.

Július elején egy szintén a Keletiből indult vonaton tört ki kisebb pánik a forróság miatt.

Kapcsolódó
Kisebb pánik tört ki egy forró vonaton a Keletiben, az egyik utas kitörte az ablakot
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség. Megszólaltak az utasok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik