Belföld

Kisebb pánik tört ki egy forró vonaton a Keletiben, az egyik utas kitörte az ablakot

Olvasói kép
Olvasói kép

Rosszul lett egy kislány a Keleti pályaudvaron, olyan forróság volt a Kálmán Imre EuroNight vonaton. A Budapest Környéke portál azt írja: egy utas annyira kitörte az ablakot, a vonat végül csak hétórás késéssel tudott elindulni Münchenbe.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága nem sokkal a megkeresésünk után közleményt adott ki az ügyben. Azt írták, hogy a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer–Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott tegnap az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban.

E kocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. Csakhogy a kocsik rendezéséhez,

a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet úgy kezdték meg, hogy közben utasok maradtak a fedélzeten. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban aztán felmelegedett a levegő, ezért a személykocsi ablakát betörték, és vésznyitóval kinyitották az ajtókat. A kitört ablak miatt viszont rendőrségi helyszínelésre volt szükség, ezért a vonat csak hajnalban tudott elindulni.

Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött, a belső vizsgálat többek között kitér majd arra is, hogyan fordulhatott elő az, hogy utasokkal a fedélzeten húzták ki a tárolóvágányra a meghibásodott kocsit.

A BRFK sajtóosztálya az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen a történtek tisztázása érdekében.

Cikkünk megjelenése után több, a vonaton ülő olvasónk is jelentkezett, leírva, hogy ők hogyan élték meg a történteket. Egyikük azt írta, nem azért törte be az utas az ablakot, mert bepánikolt, hanem mert valóban majdnem megfulladtak. Egy másik utas azt írta, hogy többen is rosszul lettek a vonaton.

Már több, mint másfél órája voltunk a kocsiba bezárva áram, levegő víz és bármiféle tájékoztatás nélkül. Többen rosszul lettek, nem engedtek le minket a vonatról, ezért egy úr betörte az ablakot

– írta, hozzátéve, ezt követően hívtak rendőrt, és feszítették ki az ajtót. Majd miután lejutottak a vonatról, több tucat ember kezdett el járkálni a sínek között, hogy visszajusson valahogy az állomásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik