Belföld

14 milliós kárt okozott, 2 év börtönt kaphat a „távgyógyító”

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
A salgótarjáni ügyészség csalás, kuruzslás miatt emelt vádat a 41 éves nő ellen, aki „kezelt” szívbetegséget, depressziót, de daganatos betegségeket is.

A nő gyógyító tevékenység látszatát keltve csapta be áldozatait. 2014 és 2020 között magát internetes weboldalán gyógyítóként hirdette, de orvosi végzettsége, természetgyógyászati, egészségügyi tevékenység végzésére engedélye soha nem volt.

Az őt felkeresőktől és hozzátartozóiktól egészségügyi problémáik – szívbetegség, álmatlanság, depresszió, daganatos betegségek, látásproblémák, gerincferdülés – „kezeléséért” előre kérte a pénzt. Olykor személyes találkozón, de legtöbbször „távgyógyításban”, interneten „rendelt”.

Mivel a nő tevékenysége, módszere orvosilag megalapozatlan, betegei egyészségügyi gondjain sem segített. „Távgyógyítóként” 19 embernek összesen több mint 14 millió forintos kárt okozott. A pénz nem térült meg.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség csalás bűntette és kuruzslás vétsége miatt emelt vádat. Indítványozta, hogy a bíróság

  • ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre, pénzbüntetésre, tiltsa el a közügyektől,
  • a vagyonelkobzás mellett rendelje el a reklámozásra használt weboldal hozzáférhetetlenné tételét.

A nőnek, elítélése esetén, a mintegy 370 ezer forint bűnügyi költséget is viselnie kell. Az ügyészség a vádlott beismerése esetére 2 év börtön kiszabására tett mértékes indítványt a vádiratban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik