Belföld

Anyja miatt támadt a kórházi orvosra egy férfi

IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
IVÁNDI-SZABÓ BALÁZS / 24.HU
Dulakodás közben elsült egy gáz-és riasztófegyver. A Blikk úgy tudja, az incidens a Jahn Ferenc kórházban történt.

Július 23-án egy 48 éves férfi szemmel láthatóan ittas állapotban bement egy XX. kerületi kórházba, ahol szóváltásba keveredett egy ott dolgozó orvossal, akire rá is támadt – írja a police.hu.

Miközben az orvossal dulakodott, a nála lévő gáz-és riasztófegyver elsült, de senki nem sérült meg. A kiérkező rendőrök a férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették.

Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A bíróság azóta távoltartást rendelt el.

Frissítés! 

A Blikk úgy tudja, az incidens a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben történt. Egy szemtanú szerint a férfi az édesanyját ment meglátogatni, az ellátásával nem volt elégedett.

A lapnak kórház a rendőrségi eljárás miatt nem adhatott bővebb tájékoztatást, de a Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina megerősítette, a gyanúsított az orvossal semmilyen formában nem léphet kapcsolatba, a kórháztól is távol kell tartania magát. Ha ezeket megszegi, rendbírsággal sújtható, akár a letartóztatása is elrendelhető.

A lapnak Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke azt mondta, kis túlzással már

szinte minden egészségügyi dolgozó mellé biztonsági őrt lehetne állítani.

A hozzátartozók gyakran elégedetlenek, de a dolgozók nincsenek  elegen. Megoldás lehetne a több bér, több elismerés és a biztonsági szolgálatok megerősítése – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik