Belföld

Orbán Viktor: A magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója a Facebook oldalán tette nyilvánossá Orbán Viktor miniszterelnök Hegedüs Zsuzsának címzett levelét, miután a szociológus végzettségű miniszterelnöki megbízott lemondott a miniszterelnök Tusnádfürdőn előadott fajelméleti fejtegetései miatt.

Kedves Zsuzsa! Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munkája után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi

– írja a levelében a miniszterelnök, aki tudomásul vette a társadalmi felzárkóztatásért és a társadalmi konfliktusok kezeléséért felelős miniszterelnöki megbízott kedden szintén levélben benyújtott lemondását. A kormányfő azt írta: „Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva.”

Koszticsák Szilárd / MTI Orbán Viktor miniszterelnök  a 2010-es kormányalakítás ötödik évfordulója alkalmából, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány által összehívott tanácskozáson a Budapesti Történeti Múzeumban 2015. május 29-én. A kép bal szélén Hegedüs Zsuzsa.

A miniszterelnök szombati beszédében a többi közt úgy fogalmazott:

a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. (…) Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik