Belföld

Visszavonták a Club Aliga környezetvédelmi engedélyét

Visszavonta a Somogy Megyei Kormányhivatal a Club Aligát érintő beruházásra kiadott környezetvédelmi engedélyt írja cikkében a Hvg.hu az Aligai Fürdőegyesületre hivatkozva. Az erről szóló határozat a kormányhivatal honlapján jelent meg. Az indoklás szerint azért vonják vissza az engedélyt, mert az ingatlanfejlesztő nyilatkozata alapján nem kívánnak élni az engedéllyel, felülvizsgálták az üzleti koncepciót és nem valósítják meg az eredeti terveket.

A tervekben egy 30 milliárdos fejlesztés szerepelt, amelynek során a balatonvilágosi egykori Club Aliga területén Aligaliget néven nemzetgazdasági szempontból jelentős beruházás jött volna létre. A 122 szobás szálloda, apartmanházak és luxusvillák felépítése miatt belenyúltak volna helyi védettséget élvező fehér sziklás magaspartba is.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. 2019-ben lett az egykori pártüdülő, a Club Aliga többségi tulajdonosa, az adásvétel értéke meghaladta a 14,1 millió eurót. A cég korábban a BDPST Zrt.-n keresztül Tiborcz István, a KONZUM II. Ingatlanbefektetési Alap révén pedig Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott. 2020 tavaszán azonban a Konzum részét az Appeninnben a Zinventive Vagyonkezelő Zrt., a BDPST pakettjeit pedig az Indotek Group vásárolta meg, melynek tulajdonosa Jellinek Dániel. A nagyberuházást a Pro-Mot Hungária Kft. és a Hellnarik Hospitality Kft. végzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik