Belföld

Roma Parlament: Orbán tusványosi szövege „fajvédő” nyilasbeszéd

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Horváth Aladár elnök tette közzé a Roma Parlament elnökségének állásfoglalását a kormányfő hétvégi beszédét illetően.

Mint ismeretes, Orbán Viktor azt mondta, a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. A miniszterelnök ezt követően úgy fogalmazott: „Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni”.

Horváth Aladár ennek kapcsán azt írja:

Az orbáni szöveg, „fajvédő” nyilasbeszéd, amelynek meglehet, az a célja, hogy a rajongótábor “vérivó” részének friss nedűt szolgáljon, vagy hogy kiprovokálja a kilépést az EU-ból, és felkínálja az ország csatlakozását Putyin fasiszta birodalmához, az üzenete azonban újabb bizonyítéka annak, hogy elsősorban a hazai romákra-cigányokra újra gyilkos korszak leselkedik. Ezért aki „európai polgárként” megteheti, költözzön el egy békés, emberarcú országba, ahol a bőrszíne, cigány eredete miatt nem érheti üldöztetés, ahol a családja biztonságban van!

Bejegyzésében még arról is ír:

Kovid, élelmiszerhiány, hőség, energiaválság, politikai-tàrsadalmi veszélyhelyzetek mindenütt lehetnek, de a válság levezetésére a cigányüldözést használni csak azokban az országokban reális veszély, melyek hagyományosan nem néznek szembe történelmük önsorsrontó bűneivel. Akik a nyilas népirtás felelősségét ma is a német nácikra fogják, miközben újraépítik Horthy feudálfasiszta országát.

Aki öntudatos cigánymagyar, az ebből nem kér!

Kapcsolódó
„Rasszista kijelentéseket tett” – erős román reakciók érkeztek a hétvégi Orbán-beszédre
Több román politikus és médium is reagált Orbán Viktor, komoly hullámokat vető hétvégi beszédére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik