Belföld

Otthon munkát, a rendőröknek rablást hazudott

A hatóság félrevezetése miatt eljárás indul a 21 éves salgótarjáni férfi ellen

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába július 23-án este érkezett a bejelentés, hogy három ismeretlen egy salgótarjáni buszmegállójában egy 21 éves férfit késsel fenyegetett, megvert, tőle elvett 95 ezer forintot és egy baseball sapkát.

A nyomozók ellenőrizték mindezt. Semmi nem igazolta a rablást, a fiatalember kikérdezésekor önmagával ellentmondásokba keveredett, végül beismerte, hazudott. Azt mondta, élettársa úgy tudta, hogy az előző napokban dolgozni volt, munkájáért pénzt kap. Ő azonban nem járt dolgozni, fizetést sem kapott, ezért kitalálta kirablását.

Kiderült, a salgótarjáni férfinél pénz nem is volt, baseball sapkáját ő maga rejtette el a közelben. Azt a nyomozók a férfi által megmutatott helyen meg is találták. A rendőrök a férfi ellen hatóság félrevezetése megalapozott gyanúja miatt indítanak büntetőeljárást. A rendőrség felhívta a figyelmet, aki a hatóságnál olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, valótlan, akár két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik