Belföld

Orbán Viktor: Nem kell mindenkinek katonának lennie, elég, ha mindenki katonaként gondolkodik

ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU
ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU
Közzétették, mit válaszolt a kormányfő a tusnádfürdői táborlakók kérdéseire.

Orbán Viktor idei előadása Tusnádfürdőn (Băile Tuşnad), a „kevert fajú” Európa elleni fellépésről szóló – egyesek szerint fajelméleti –  fejtegetése mellett elsikkadt, hogy a  kormányfő miket válaszolt a táborlakók kérdéseire. A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda pótolta a hiányt.

A miniszterelnök oldalán közzétették Orbán Viktor válaszait, amelyek között önkritikus mondatok is felbukkantak. A kormányfőt kérdezték a háborúról, a kárpátaljai, felvidéki magyarságról, a finn–svéd NATO-tagságról, a kínaiak Volvo beruházásáról, a romániai tévéközvetítésről, az elsivatagosodásról. Utóbbi kapcsán Orbán Viktor például elismerte, az ő kormányát is terheli felelősség azért, hogy

Magyarországra több víz jön be, mint amennyi kimegy. Ezt mindig elmondjuk, és utána az intézkedéseink meg vagy elmaradnak, vagy nem elég hatásosak. Itt nyilvánvalóan változtatnunk kell.

Kérdezték terveiről az ellenzékkel, de azt nem árulta el, inkább képekben beszélt egy olyan életfáról, amelynek szerinte csak ők foglalkoznak a gyökérzetével is (kultúra, nyelv, gyerek, határon túli magyarok…), amit elvágna a baloldal, amellyel ezért nem nagyon tudnak mit kezdeni.

Egyetlen feladatunk van a magyar baloldallal szemben, és az egyben kötelességünk is: ellenzékben kell őket tartani, ameddig csak lehet.

Gyerekvállalás ügyében idézte a nemzeti megmaradás  hét törvénye közül azt, amely szerint „minden magyar gyermek újabb őrhely”.

Kapcsolódó
Nemzeti tükröt kapnak a Fidesz alapítói
Elsőként Orbán Viktor szembesülhetett magával és saját szavaival.

Ugyanakkor azt is mondta, nem biztos, hogy családügyben ő lenne a legjobb tanácsadó. Ezt azzal magyarázta, hogy felesége, Lévai Anikó egy interjúban egyszer azt mondta, arra még nem gondolt, hogy elváljon,  de arra már igen, hogy megölje.

Végezetül az előttünk álló évekre vonatkozó kérdésre azt válaszolta, bonyolult idők jönnek, bajtársiasságra, összefogásra, egységre van szükség.

Azt mondanám zárásképpen, hogy nem kell mindenkinek katonának lennie, elég, ha mindenki katonaként gondolkodik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik