Belföld

Gyurcsány: Orbán náci szövege kiír bennünket a becsületes népek világából

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Bár a Demokratikus Koalíció szombaton még annyival intézte el Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét, hogy „beteg embernek nem tanácsot adunk, hanem gyógyszert”, a pártelnök, Gyurcsány Ferenc vasárnap egy picit bővebb, ismét csak versre emlékeztetően tördelt kommentárral is jelentkezett a Facebookon:

Orbán Magyarország tragédiája. Belehalunk, ha így marad.
Páriák leszünk. Erkölcstelen nemzet.
Senkik a valakik földjén.
Tegnapi náci szövege kiír bennünket a becsületes népek világából.
Magyarok vagyunk. Szeretjük magyarságunkat, ez természetes közege életünknek.
De vérem nem különb más ember vérénél. Földem a Teremtő földje, ki szeret minden embert. Ember nem ura embernek. Ki ura és nem szolgája akar lenni népének, az nem vezetőnk, hanem ellenfelünk.
Aki vele tart, a semmibe megy.
Mi készüljünk egy másik útra.

A kormányfő szombaton a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen arról beszélt: szemfényvesztés, a fogalmak szándékos összekeverése „az internacionalista baloldalnak” az az állítása, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. „Például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke” – fogalmazott. Hozzátette: a magyarok nem akarnak „kevertfajúvá” válni, és a következő generációkat arra kell felkészíteni, hogy a folyamatosan Európa felé mozgó iszlám civilizáció terjeszkedését már nemcsak déli, hanem a nyugati határon kell megállítani, megoldva a Nyugatról menekülő keresztények befogadását is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik