Belföld

Nem lesz kamionstop a hétvégén a hőség miatt

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI

Egy napig sem lesz kamionstop a hétvégén! – adta hírül a Technológiai és Ipari Minisztérium, mivel az országos tiszti főorvos három nappal meghosszabbította a korábban szombat éjfélig elrendelt hőségriasztást. – A nehéz tehergépjárművek forgalomkorlátozásának felfüggesztése ezzel automatikusan kiterjed vasárnapra is. A kamionok egész hétvégén szabadon közlekedhetnek a hazai utakon – közölte a tárca.

A hétvégi forgalomkorlátozás az általános szabályok szerint júliusban és augusztusban minden szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tart. A közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelmi szempontok figyelembe vétele mellett, indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a kamionstopot.

„A felforrósodott vezetőfülkében várakozás árthat a hivatásos sofőrök egészségének, a továbbindulás után jelentősen leronthatná koncentrációs képességüket. A korlátozás felfüggesztését a szállított áruk minőségének megőrzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja. A lépésnek köszönhetően akár a kevésbé forgalmas szombat esti, éjszakai órákban is hazatérhetnek a magyar járművezetők, áthaladhat az országon a tranzitforgalom” – indokolt a minisztérium.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik