Belföld

Emberölés kísérletével gyanúsítják a féltékeny nőt

Elrendelték annak a miskolci nőnek a letartóztatását, aki az élettársát ittasan elgázolta. Fellebezett.

A gyanúsított és élettársa együtt italoztak július 20-án délután, majd féltékenység miatt összeszólalkoztak. A nő autóba ült és elindult. A szomszéd férfi látta, hogy erősen ittas, felszólította, azonnal szálljon ki a kocsiból, de a nő ennek nem tett eleget.

Ezután élettársa is az utcára szaladt, az úttest közepén, karjával integetve próbálta megállásra bírni, de ő lassítás nélkül elütötte. A nő az ütközés után sem állt meg, egy közeli kereszteződésben árokba hajtott, a rendőrök ott fogták el.

Élettársa életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett. Korábban azt írtuk, életveszélyt okozó testi sértés, járművezetés ittas állapotban, segítségnyújtás elmulasztása, járművezetés az eltiltás hatálya alatt miatt kell felelnie. A bíróság közleményéből derült ki, emberölés kísérletével gyanúsítják.

A bíróság esetében reális a bűnismétlés veszélye, a kiemelkedő tárgyi súlyú élet elleni bűntett és a további közlekedési bűncselekmények miatt magas tartamú szabadságvesztés-büntetés fenyegeti, amely miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy a nő még ki nem hallgatott élettársát jogellenesen befolyásolná és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné. Ezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a nő letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik