Belföld

Bűnözők működtették az illegális idősotthont

police.hu
police.hu
A csoport letartóztatását indítványozza az ügyészség.

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli, különösen nagy kárt okozó csalás miatt öt ember letartóztatását, társuk bűnügyi felügyeletét indítványozza. A bűnözői csoport éveken át illegálisan működtetett egy idősotthont, szervezetten csalta ki idős emberek vagyonát.

A megalapozott gyanú szerint egy négytagú család Kecskemét-Hetényegyházán évek óta engedély nélkül működtetett idősotthont. Oda kórházi kapcsolatuk révén időskorú, leromlott egészségi, fizikai, pszichikai állapotban lévő, családi háttérrel nem rendelkező betegeket költöztettek be. Nekik folyamatos, elszállásolásra, étkeztetésre, szükség esetén ápolásra kiterjedő ellátást ígértek. Egyidejűleg ügyvédi és szakértői közreműködéssel az idősek ingó- és ingatlan vagyonát megszerezték.

A kecskeméti nyomozók – egy korábban elrendelt nyomozás kapcsán – összehangolt akcióban a bűnözői csoport tagjait július 19-én őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, nagyobb mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat, ékszert és személyautót foglaltak le.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza velük szemben, mert a terhükre rótt bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye.

Megalapozottan tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén tanúk befolyásolásával a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék. Mivel a bűnözői csoport idős emberek kiszolgáltatott helyzetét kihasználva éveken át  követte el a bűncselekményeket, letartóztatásukat a bűnismétlés reális veszélye is indokolja. Az ügyészség indítványairól a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója dönt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik