Belföld

A minisztérium elmagyarázta, miért vacsorázott Mészáros cégének vezérével Palkovics László

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Technológiai és Ipari Minisztérium Facebook-oldalán magyarázta el, miért Mészáros cégének vezérével vacsorázott Palkovics László miniszter.

Mint írják,

a miniszter eredményes munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy a tárcája hatáskörébe tartozó ágazatok meghatározó vállalataival állandó kapcsolatot tartson, helyzetükkel, kihívásaikkal tisztában legyen, gyakorlati tapasztalataikat a jogalkotásban, stratégiai tervezésben figyelembe vegye.

Megjegyzik: a vasúti beruházások állami megrendelése nem a Technológiai és Ipari Minisztérium feladata, „a tárca ezzel szemben valóban érdekelt a már futó beruházások, köztük a V-Híd közreműködésével megvalósuló kiemelt fejlesztések, a Budapest-Belgrád és az azzal szorosan összefüggő Szeged-Röszke korszerűsítések sikeres végrehajtásában”.

A miniszter korábban hasonló keretek között egyeztetett az Audi, a Mercedes, a Rheinmetall vagy az Airbus képviselőivel is

– tették hozzá.

Kapcsolódó
Mészáros cégének vezérével vacsorázott Palkovics, amikor egy tüntető odament hozzá
Egy közbeszerzéseket sűrűn nyerő cég vezetőjével költötte el estebédjét.

A Facebook-bejegyzésben kitértek arra a jelenetre is, amikor egy futár momentumos felvezetéssel odalépett a Várban vacsorázó Palkovics Lászlóhoz. A minisztérium így értelmezte a helyzetet:

Palkovics László vacsoraasztalához egy figyelemre éhes képviselő terelt oda tegnap este kamerák kíséretében egy fiatal futárt. Bár adóügyekben a tárcavezető nem illetékes, személyes megbeszélésre invitálta a tüntetőt, ígéretéhez híven a találkozó időpontjáról már egyeztetnek. Miután az élőben közvetített történteken nem sikerült fogást találni, a baloldali sajtó már az asztaltársaságba belekötve habosítja tovább a semmit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik