Mészáros cégének vezérével vacsorázott Palkovics, amikor egy tüntető odament hozzá

Egy közbeszerzéseket sűrűn nyerő cég vezetőjével költötte el estebédjét.
Kapcsolódó cikkek

A hétfő esti, a kataszigorítás elleni tüntetés egyik emlékezetes momentuma volt, amikor egy futár momentumos felvezetéssel odalépett a Várban vacsorázó Palkovics Lászlóhoz. A technológiai és ipari miniszter váltott pár szót a futárral és Gelencsér Ferenc Momentum-elnökkel, majd tovább fogyasztotta estebédjét.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szúrta és írta ki a Facebookjára, hogy ki volt a vacsorapartner. Vitézy Dávid közlekedési államtitkár és valószínűleg Szeneczey Balázs, Vitézy helyettese, a Nemzeti Közlekedési Központ Zrt. megbízott vezérigazgatója mellett ott volt Sárváry István, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója, Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik legfontosabb vezetője. A V-Híd az utóbbi időszakban sok vasúti közbeszerzést nyert el.

Kapcsolódó
A katatörvényről kérdezték Palkovics minisztert a tüntetők a Budai Várban
Este 11-ig tartott a Momentum által délután meghirdetett demonstráció.

Párbeszéd: Palkovicsnak és Vitézynek távozniuk kell

Fölháborodott közleményben reagált a Párbeszéd két képviselője, Szabó Rebeka és Tordai Bence a vacsora hírére. Szerintük „maga a tetten ért korrupció”, amikor a vasútfejlesztésért felelős miniszter a vasútépítéseket sorozatban megnyerő cég vezetőjével találkozik. Hozzáteszik mintegy konklúzióként:

Ilyenkor egyetlen lehetséges lépés van: Palkovicsnak és Vitézynek azonnal távoznia kell hivatalából.

Szükségét érzik ezt még egyszer megmagyarázni, így:

azért kell haladéktalanul lemondaniuk, mert felelős állami döntéshozó és az államtól gigapénzeket tálcán kapó cégvezető randevúja magában hordozza a közpénz „elvárt”, célzott elköltését, vagyis a korrupciót.