Belföld

Sokkolót is bevetettek a rendőrök a Margit hidat lezáró tüntetőkkel szemben

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Elektromos sokkolót használtak több tüntető ellen csütörtök hajnalban a Margit hídon az oszlatást végző rendőrök. Az egyik ilyen esetről egy TikTok-felhasználó egy videót is közzétett. A klipben egyébként más rendőri túlkapás is látható, vagy inkább hallható, amikor a rendőrsorfal mögött ragadt videóst egy civil ruhás, rendőri jelzés nélküli nyomozó meglöki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya a 24.hu kérdésére elismerte, hogy alkalmaztak a sokkoló eszközt, de a mint írták, ezzel „sérülést és kárt nem okoztak”.

@rub2220 #police #hungary #kurvanagygazvan #kata #tüntetés ♬ Sound Of Da Police - KRS-One

A szerdai katás demonstráció résztvevőinek egy csoportja jóval éjfél után ért a Margit hídra. A több száz fős csoport a szigeti lejáró közelében teljes szélességében leállította a forgalmat. A kiérkező rendőrök egy fél órával később letolták az úttestről a demonstrálókat, és hosszabb ideig nem engedtek senkit a hídra.

Varga Jennifer / 24.hu

Az oszlatásnál viszont többen nem engedelmeskedtek a hatósági felszólításnak, és a híd közepén maradtak.

Egy, a Tiktokra feltett videón jól látszik, hogy a rendőrök a földön ülő, egymással összekapaszkodó fiatalokat sokkolóztak, majd levitték őket az úttestről.

A videó készítője egyébként nem is azon problémázott, hogy az orra előtt vetették be a sokkolót, hanem azon, hogy őt egy civilruhás, jelzés nélküli rendőr kezdte lökdösni.

Korábban a nap mérlegét megvonó BRFK azt írta, három ember ellen kényszerintézkedést kellett alkalmazni.

Varga Jennifer / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik