Belföld

Kutyája buktatta le a 75 éves nyugdíjast kirabló ceglédi nőt

police.hu
police.hu
A nyomozók öt órán belül felkutatták, áldozata visszakapta nyugdíját.

A 75 éves, demens asszony Cegléden néhány hónapja ismerkedett össze egy kutyasétáltató nővel. Néha meghívta kávézni magához, majd egy idő után egy-egy ezressel kisegítette – írja a police.hu. Az idős nőnek múlt hónapban már eltűnt 130 ezer forintja. Bár később nem emlékezett rá, valaki elvette-e tőle, vagy elköltötte, de néhány napja, egyértelmű volt a helyzet.

A július 14-én átvett nyugdíjára lecsapott alkalmi ismerőse. Akkor bukott le, amikor a ruhásszekrényben tartott pénztárcából kivette a 171 ezer forintot. Az asszony próbálta visszaszerezni pénzét, dulakodtak, földre estek. A nyugdíjból egy elhullajtott húszezres maradt, a többivel a nő elmenekült.

A történtekről másnap reggel értesítették a rendőröket. Mivel a rabló nevét nem tudták, házi kedvence alapján igyekeztek szűkíteni a kört. Egy, kutyáját szintén rendszeresen sétáltató nyomozó emlékezett a nőre, akit otthonában fogtak el.

Az elrabolt 151 ezer forintból az ágyneműtartóban 149.500 forintot megtaláltak, lefoglaltak és visszaadták 75 éves áldozatának. A 45 éves asszony beismerte a korábbi lopást és a mostani rablást is.

A ceglédi rendőrök rablás és lopás megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, kezdeményezték a nő bíróság elé állítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik