Belföld

Nézőpont: Az új katatörvény sem árt a Fidesznek

ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU
ADRIÁN ZOLTÁN / 24.HU
A kutatás szerint a kormánypártok mögött áll a választók 54 százaléka.

Hiába az új katatörvény, egy most vasárnap tartott választáson is 54 százalékos lenne a Fidesz–KDNP támogatottsága – írja a Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése alapján a Magyar Nemzet.

A kormányközeli intézet a kata-szabályokat szigorító törvényjavaslat benyújtásának napján kezdte, majd az elfogadását követő nap fejezte be új pártpreferencia-kutatását.

Az alapján nem történt érdemi  változás a kormánypárti, ellenzéki erők támogatottságában, az utóbbi napok tüntetései nem a pártpreferenciák átalakulásának tünetei.

Négy ellenzéki párt, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) éppen elérné a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt, de négy ellenzéki párt nem jutna be önállóan. A Jobbik 4, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd 1-1 százalékon áll most a Nézőpont Intézet szerint.

Kapcsolódó
Nézőpont Intézet: a Kétfarkú Kutya Párt bejutna most a parlamentbe
Ellenzéket váltana a magyarok többsége. A Fidesz–KDNP 55 százalékon áll.

Módszertan

A közvélemény-kutatás 1000 fő telefonos megkérdezésével készült július 11. és 13. között. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 1000 fős minta esetén a mintavételi hiba ± 3,16 százalék.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik