Belföld

Hamis Tippmix szelvénnyel vett fel nyereményt

Illusztráció - Mohos Márton / 24.hu
Illusztráció - Mohos Márton / 24.hu
A bíróság 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a zalai férfit.

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a  csalónak az ügyében, aki nyertes szelvény fotójával jutott pénzhez. A vádlott egy Tippmix játékosokat tömörítő Facebook-csoport tagja volt. 2021. január 30-án ebben a csoportban látta meg egy férfi nyertes szelvényét, amiről fényképet készített.

Másnap elment egy zalai lottózóba, ahol azt állította, a nyertes szelvény elázott, csak az arról készített fotót tudja bemutatni, az alapján venné fel a nyereményt. A felvételen látható szelvény sorszámának ellenőrzése után 64 095 forintot kapott. A férfi ezzel a módszerrel még kétszer okozott további két sértettnek 204 500 forint kárt.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit 2 rendbeli csalás bűntettében és csalás vétségében, ezért őt 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A vádlott az egyik sértettnek visszafizette a nyereményt, egy esetben a Szerencsejáték Zrt. a lottózón keresztül megtérítette a sértett kárát, míg a harmadik károsult polgári jogi igényét a bíróság egyéb törvényes útra utasította. A büntetővégzés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik