Belföld

Tolnában bukott le fegyvereivel a német nyugdíjas

police.hu
police.hu
Az egykori katona beismerte, a külföldön megszerzett fegyverek tartására nem volt engedélye.

Egy hosszabb ideje Magyarországon élő, 82 éves német férfi pénteken még feljelentő volt, mostanra gyanúsított lett. A police.hu szerint ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

Egyrészt tudomására jutott, hogy devizaszámlájáról eltűnt 3 millió forint. Sérelmezte azt is, hogy egy ismeretlen többször is korlátozta szabad mozgásában, mert az értényi ingatlan utcai kiskapuját lánccal, lakattal zárta be, amihez neki nem adott kulcsot.

Az ügyben végzett széles körű adatgyűjtés után a rendőrök az értényi ingatlanban nagy mennyiségű lőszert és különböző fegyvereket találtak. A tulajdonos elszámoltatásakor elismerte, csak egy részükre van engedélye.

Az összesen 26 fegyvert, vagy annak utánzatát és 1128 darab különböző lőszert lefoglalták. Azokról szakértői vélemény készül.

 

A gyűjtögető férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az egykori katona beismerte, a külföldön megszerzett és onnan behozott fegyverek tartására nem is kért engedélyt. Ellene a tamási rendőrök indítottak eljárást lőfegyverrel, vagy lőszerrel visszaélés bűntette miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik