Belföld

Milliókat kerestek a mélyszegénységben élő nők kizsákmányolásából

Külföldi szexmunkára toborozták őket. A két emberkereskedő ellen vádat emeltek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 44 éves és egy 40 éves férfi ellen emberkereskedelem, kényszermunka és kitartottság bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlottak barátok voltak. Többnyire rossz körülmények között, mélyszegénységben élő fiatal nőket – köztük kiskorúakat is – toboroztak Miskolcon, külföldi prostitúciós munkára.

Elszállásolták őket, hirdették tevékenységüket, napi rendszerességgel elszámoltatták keresményüket, amelyből személyenként 1 millió, illetve 1,5 millió forintot vettek el. 

Az idősebb vádlott 2018 februárjától 2020 január elejéig élettársával tartatta ki magát. A Svájcban szexmunkából szerzett jövedelméből mintegy 1,5 millió forintot használt saját céljaira. 2018 márciusában be akart szervezni egy 18. életévét be nem töltött lányt is, de ő elutasította. 2018 májusában viszont szintén Svájcba vitt egy fiatal nőt, akinek állandó ügyfele, egy olasz férfi átadott használatra egy 150 ezer forint napi limitösszegű bankkártyát. A férfi azt elvette, több héten át naponta azzal vásárolt, a limitösszeget kimerítve.

Fiatalabb társa 2018 júniusában szervezett be, majd vitt ki külföldre prostitúciós munkára egy nőt, akinek a jövedelméből több mint 1 millió forintot vett el. Az ügyészség a más ügyben szabadságvesztésüket töltő vádlottakkal szemben – akik közül a fiatalabb többszörös visszaesőnek minősül – fegyházbüntetést, pénzbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik