Belföld

Megmagyarázta a rendőrség, miért sokkolózták le a tüntetőt a Margit hídon

Schultz Antal / 24.hu
Schultz Antal / 24.hu

Hétfőn reggel 7-től tüntettek a futárok a Margit hídon, amit a demonstrálók teljesen lezártak. A katatörvény elleni, előre bejelentett tüntetés hivatalosan 9 óráig tartott, ám a demonstrálók nagy része 9 után is a hídon maradt, ekkor kezdtek intézkedni a rendőrök, akik egy tüntetőt sokkolóztak.

Kapcsolódó
Így sokkolóztak le egy földön ülő tüntetőt
Nem tűnt arányosnak a rendőri kényszerintézkedés.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság délutáni közleményében azt írja, a bejelentett gyűlés végét követően a résztvevők nem hagyták el a Margit híd úttestjét és a síneket, ezért a rendőrök felszólították őket, hogy menjenek fel a járdára. Miután a többszöri felszólításnak sem tettek eleget, a rendőrök öt embert állítottak elő, és indítottak velük szemben szabálysértési eljárást.

Elismerték, hogy a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés megtörésére – miután a többszöri figyelmeztetés és a testi kényszer alkalmazása nem vezetett eredményre – elektromos sokkoló eszközt egy emberrel szemben alkalmaztak.

A bejelentett gyűlést követően gyülekezési joggal visszaélés miatt három emberrel szemben indítottak szabálysértési eljárást. Egyikükről adatai ellenőrzésekor kiderült, hogy korábbi szabálysértése miatt körözik, őt előállították.

A rendőrök 109 embert igazoltattak. Az egyiküket körözték, mert egy korábbi bírságát nem fizette be, őt is előállították. Két emberrel szemben közlekedési szabálysértések miatt bírságot alkalmaztak.

Kapcsolódó
Katatüntetés: Két embert sokkolóztak, öt embert előállítottak rendőrök
Élő tudósításunk a hétfői katatüntetésről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik