Belföld

Hadházy: A futároknak igazuk van, nem a politikusok jelentik a megoldást

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hadházy Ákos ellenzéki politikus is csatlakozott a kata szigorítás ellen tüntető futárok hídfoglalásához ma reggel.

A futároknak igazuk van, a megoldás már régen nem a politikusok kezében van, hanem az Önökében. Ha ezt sokan felismerik, lesz is megoldás.

–  írta az országgyűlési képviselő a Margit híd pesti hídfőjéhez szervezett forgalombénító tüntetésről posztolt képek fölé.

Az eseményt szervező Futárok a KATA-ért nevű csoportosulás arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy távollétükkel segítsék az ügyüket.

Bár már korábban leírtuk, de szeretnénk nyomatékosítani, hogy a mi eseményeinken nem fogjuk tűrni, ha politikai pártok és tagjaik próbálják azt kihasználni a saját javaikra. Nem akarunk pártok zászlói, beszédei, jelképei és szlogenei alatt vonulni.

– jelentették ki a szervezők egy Facebook posztban. Hozzáteszik, hogy az elmúlt 12 év alatt az ellenzéki pártoknak „meg volt az esélye arra, hogy legalább azt elérjétek, hogy ilyen abszurd módosításokat ne lehessen szó szerint egyik napról a másikra elfogadni”.

A futárok tüntetései nem számítanak politikus-mentes eseménynek: a szervezők szívesen látnak bármilyen politikust, de csak, mint csak úgy, mint bármely más tüntetőt, ellenkező esetben ki lesznek fütyülve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik