Belföld

Tízezer forintot kértek el egy idős férfitől két pár zokniért négyszáz helyett

police.hu
police.hu

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztály munkatársai a megyeszékhely területén hajtottak végre egy közös akciót a zseblopások megelőzése érdekében.

Ennek keretén belül leplezték le azt a 44 éves férfit, aki egy üzlet előtt sózott rá két pár sima zoknit egy nyugdíjasra a valódi ár sokszorosáért.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 44 éves férfi egy üzlet előtt szólította le a nyugdíjast, és zoknikat kínált eladásra neki. Közölte a bácsival, hogy egy csomag zokni kétszáz forintba kerül, majd azt – anélkül, hogy az idős férfi kérte volna – berakta a bevásárlókocsijába.

Ekkor az időskorú átadott egy ötezrest a férfinek, majd várta a visszajárót. Ehelyett a gyanúsított ismét egy csomag zoknit rakott a bevásárlókocsiba, amellyel összezavarta, és tévedésbe ejtette az idős férfit, és még több pénzt követelt. A nyugdíjas ekkor újabb ötezrest adott át neki, amivel a házaló sietősen távozott.

A salgótarjáni nyomozói elfogták és előállították a 44 éves helyi lakost, akit csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. A hatóság tagjai megtalálták nála a tízezer forintot és lefoglalták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik